Denna webbplats använder endast en cookie för att hålla denna banner dold. Mer info hittar du HÄR Dölj denna banner och godkänn cookie'n genom att klicka på följande knapp: STÄNG

Ett nytt sätt att ta betalt.

LinkPay öppnar dörren för en mängd helt nya användningsområden för internetbetalning. LinkPay kan tack vare sin mångsidighet och låga kostnad användas av alla, såväl mindre som större företag.

    LinkPay är särskilt användbart:
  • när kunder beställer eller bokar via telefon eller E-post.
  • vid försäljning av produkter eller tjänster som är för komplexa för att säljas via en webbshop.
  • för att ta betalt av kunder utomlands.

För det mindre företaget som inte har webbshop, men ändå vill kunna erbjuda sina kunder betalning via Internet så är LinkPay en utmärkt lösning.
För det större företaget så kan LinkPay bli ett perfekt komplement som ger möjlighet att rationalisera manuella rutiner och att få bättre kontroll över betalningar och likviditet.

Hur fungerar LinkPay?

Man kan närmast beskriva LinkPay som en webbshop utan shop. Butiken skickar en LinkPay betallänk via E-post eller SMS till kunden, eller har en länk till LinkPay på sin hemsida. Kunden sköter sedan betalningen helt självständigt utan någon inblandning från butiken.

Fungerar LinkPay för mobilbetalningar?

Ja LinkPay fungerar i smartphones och surfplattor. Den stora fördelen med LinkPay i detta sammanhang är att ingen app behöver installeras för att kunna utföra betalningen.
Läs mer om detta här.

Stödjer LinkPay olika valutor och språk ?

Ja LinkPay stödjer alla växlingsbara valutor. LinkPay stödjer också olika språk. För närvarande finns Svenska, Norska, Danska, Engelska, Tyska, Holländska och Franska tillgängliga.

Hur är LinkPay uppbyggt?

LinkPay är uppbyggd som en dynamiskt skalbar helt webbaserad applikation i enlighet med begreppet cloud computing. LinkPay är helt plattformsoberoende och kräver ingen installation av någon programvara. I LinkPay ingår också applikationen LinkGen som används för att på ett mycket enkelt sätt skapa LinkPay betallänkar manuellt. Vid stor volym kan man låta det egna systemet skapa LinkPay betallänkar automatiskt med hjälp av LinkPays API.

Finns det olika versioner av LinkPay?

Ja, LinkPay finns i tre versioner: LinkPay Standard, LinkPay Professional och LinkPay Enterprise. Vilken av dessa versioner som passar bäst beror främst på hur stor volym av LinkPay betalningar man har.
Läs mer om versioner och priser här.

Går LinkPay att integrera med andra system som t.ex. affärssystem?

Ja, LinkPay har API'er och en flexibel modulär uppbyggnad som gör att LinkPay lätt kan anpassas och integreras med andra system.

Underliggande systemet

LinkPay kan använda Nets, SwedbankPay och Trustly systemen som teknisk plattform för koppling till olika betalsätt. Om ni redan har ett konto hos Nets, SwedbankPay eller Trustly som ni använder för att ta emot betalningar i er webbshop, så kan ni alltså använda detta även till LinkPay.
Nets, SwedbankPay och Trustly är idag tre av de mest etablerade och sofistikerade systemen på den nordiska marknaden för säkra internetbaserade betalningar. Nets och SwedbankPay är certifierade och revideras kontinuerligt enligt de senaste PCI-DSS säkerhetskraven som fastställs av de största kortutgivarna med Visa och MasterCard i spetsen.
Trustly är främst en plattform för konto-till-konto direktbanksbetalningar både nationellt och internationellt.

Detta ger möjlighet till koppling till en mängd olika betalsätt:
Kortbetalning med direkt inlösen
Betalningen reserveras på kundens kort och pengarna dras automatiskt.
Kortbetalning med senare inlösen
Betalningen reserveras på kundens kort men pengarna dras först senare i samband med leverans.
Kortbetalning utan reservation
(s.k. abonnemangsbetalning eller recurring payment)
Kortet registreras utan att någon betalning reserveras på kundens kort. Reservation och dragning av pengar kan sedan göras löpande vid de tillfällen kunden köper något.
Swish (SE), Vipps (NO) och MobilePay (DK)
Kunden betalar via sin Swish, Vipps eller MobilePay app i sin smartphone. Betalningen överförs direkt.
Direktbetalning Bank till Bank
Kunden betalar via sin internetbank. Betalningen överförs direkt.
Betalning via PayPal
Kunden betalar via sin PayPal plånbok.
Fakturabetalning
Kunden kreditprövas direkt on-line. Om kreditprövningen godkänns så godkänns också betalningen och kunden fakturers.

Läs mer om Nets, SwedbankPay och Trustly och alla olika betalsätt på deras respektive webbsidor.
www.nets.se
www.swedbankpay.se
www.trustly.se